Libanese platbroodpizza

10 minuten

medium

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
2 Libanese platbroden (volkoren)
2 trostomaten
1/2 aubergine
4 champignons
100 gram hamblokjes
Cottage cheese Waarom geen kaas onder de 4 jaar?
Benodigdheden
Foodprocessor Waarom een foodprocessor gebruiken?

Bereidingswijze

1.

Snijd de aubergine in dunne reepjes

Markeren als voltooid
2.

Doe samen met de tomaten en oregano in de foodprocessor en stoom 20 minuten

Markeren als voltooid
3.

Snijd de champignons in dunne reepjes

Markeren als voltooid
4.

Verwarm de oven op 180*

Markeren als voltooid
5.

Ga lekker iets anders doen!

Markeren als voltooid
6.

Na stoomtijd, giet het kookvocht af en pureer de tomaat-aubergine in de blender

Markeren als voltooid
7.

Smeer het mengsel dik op een Libanees platbrood, laat de randen breed onbedekt

Markeren als voltooid
8.

Verdeel de reepjes champignon en hamblokjes over de pizza

Markeren als voltooid
9.

Bak 8-10 minuten af tot de bodem licht krokant is

Markeren als voltooid
10.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
11.

Strooi kaas over de pizza

Markeren als voltooid
12.

Snijd de randen eraf, de rest in stukjes en laat je kleintje lekker met de handjes eten!

Markeren als voltooid
13.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Tips

Next day makkelijk op te warmen met een bakpapiertje aan twee kanten tussen de grill / toaster. In de oven kan natuurlijk ook, maar gebruik wel een bakpapier. De onderkant is wat zachter geworden.
Tags

Geef een reactie