Zalm, groenten en couscous

5 minuten

easy

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1 zalmfilet (uit de vriezer, even ontdooien helpt)
100 gram volkorencouscous
1/3 courgette Restjes invriezen? Kan! Snijd in grove plakken, kook 2 minuten en spoel af onder de koude kraan. Vries dan in.
1 hand broccolistronken (vriezer)
Benodigdheden
Foodprocessor
Slab met opstaande rand (voor minder vieze schoot...)
Siliconen kinderbordje

Bereidingswijze

1.

Leg de couscous in 200ml kokend water met een paar druppels olijfolie

Markeren als voltooid
2.

Snijd de courgette en de zalm in grove stukken

Tip: lukt het je niet de vis te breken? Leg deze kort in een gesloten boterhamzakje in koud/lauw water. De buitenkant ontdooit dan en wordt beter breekbaar.
Markeren als voltooid
3.

Voeg met de broccoli en zalm toe in de foodprocessor en stoom 15 minuten

Markeren als voltooid
4.

Ga lekker iets anders doen!

Markeren als voltooid
5.

Na stoomtijd, giet het vocht af

Markeren als voltooid
6.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes

Markeren als voltooid
7.

Haal de couscous los met twee vorken en meng met de rest

Markeren als voltooid
8.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
9.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie