Zalm, groenten en couscous
Geef als eerste een beoordeling!
Ingrediënten
Adjust Servings
1 zalmfilet (uit de vriezer, even ontdooien helpt) | |
100 gram volkorencouscous | |
1/3 courgette Restjes invriezen? Kan! Snijd in grove plakken, kook 2 minuten en spoel af onder de koude kraan. Vries dan in. | |
1 hand broccolistronken (vriezer) |
Benodigdheden
Foodprocessor | |
Slab met opstaande rand (voor minder vieze schoot...) | |
Siliconen kinderbordje |
Bereidingswijze
1.
Leg de couscous in 200ml kokend water met een paar druppels olijfolie
Markeren als voltooid
2.
Snijd de courgette en de zalm in grove stukken
Tip: lukt het je niet de vis te breken? Leg deze kort in een gesloten boterhamzakje in koud/lauw water. De buitenkant ontdooit dan en wordt beter breekbaar.
Markeren als voltooid
3.
Voeg met de broccoli en zalm toe in de foodprocessor en stoom 15 minuten
Markeren als voltooid
4.
Ga lekker iets anders doen!
Markeren als voltooid
5.
Na stoomtijd, giet het vocht af
Markeren als voltooid
6.
Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes
Markeren als voltooid
7.
Haal de couscous los met twee vorken en meng met de rest
Markeren als voltooid
8.
Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen
Markeren als voltooid
9.
Hap & Smak!
Markeren als voltooid
Geef een reactie
You must be logged in to post a comment.