Runderstoofje met winterpeen

5 minuten voorbereiden / 25 minuten kooktijd

super easy

2

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (lees meer over de werkwijze van HapSmak). Voor sommige ingrediënten kiezen we voor de bevroren variant (en met goede reden). Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
100 gram runderreepjes
2 aardappelen, geschild en voorgekookt (voorgekookte aardappelen kunnen goed in de vriezer bewaard worden!)
1 winterpeen, gewassen
1 Handje bloemkoolroosjes (diepvries)
Benodigdheden
Foodprocessor
Vrolijke bordjes (HEMA heeft leuke, betaalbare ontbijtbordjes!)
Plastic slab (met opvangbakje)

Bereidingswijze

1.

Snijd de aardappelen en winterpeen in grove stukken.

Markeren als voltooid
2.

Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en stoom 30 minuten.

Ga lekker iets anders doen!
Markeren als voltooid
3.

Na stoomtijd, giet het vocht af.

Markeren als voltooid
4.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de foodprocessor, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes.

(Let er bij een grove bereiding op dat het vlees goed uit elkaar valt, zodat je kindje zich niet kan verslikken)
Markeren als voltooid
5.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen.

Markeren als voltooid
6.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie