Spreads & smeersels
medium
Geef als eerste een beoordeling!
Ingrediënten
Adjust Servings
Allerlei (zie onder) |
Benodigdheden
Kleine bewaarbekers | |
Kinderbordje (Skip Hop Zoo is tegen knoeien) |
Bereidingswijze
1.
Notenspread (12 mnd)
250 gram noten naar keuze (bijvoorbeeld hazelnoten, pinda’s of cashewnoten)
Verwarm de noten in een oven op een vel bakpapier: 150 graden, 10 minuten
Draai in een mixer/blender ongeveer 5-7 minuten, tot de olie van de noten goed vrijkomt en een gladde pasta ontstaat. De notenpasta is klaar wanneer er een laagje olie verschijnt als je stopt met mixen. Bewaren buiten de koelkast.
Markeren als voltooid
2.
Zoete spread (12 mnd)
100 gram gedroogde pruimen
100 gram gedroogde abrikozen
Stoom de vruchten 15 minuten in de foodprocessor
Mix met de blender met het kookvocht tot een gladde massa
Markeren als voltooid
3.
Ei-kerriespread (9 mnd)
3 hardgekookte eieren
2 eetlepels kwark (mag ook plantaardige kwark zijn!)
Verse bieslook
Kleine snuf kerrie / paprikapoeder
Prak alles door elkaar met een vork
Markeren als voltooid
4.
Fruitspread (9 mnd)
2 appels
1 peer
4 gedroogde pruimen
(Volkoren beschuitje)
Stoom alles behalve de beschuit 10 minuten in de foodprocessor
Giet het stoomwater af en mix
Voeg evt. stukjes beschuit toe om de spread wat in te dikken
Markeren als voltooid
5.
Hummus (9 mnd)
1 blik kikkererwten
Sap van ½ citroen
Druppels olijfolie
Spoel eerst goed af en stoom de kikkererwten daarna 10 minuten in de food processor
Mix met het kookvocht, citroensap en olijfolie en voeg water toe waar nodig voor extra smeuïgheid
Tip: als de de hummus bewaart zal deze wat indrogen. Leng voor het gebruik weer aan met een beetje water, dan is er niets aan de hand!
Markeren als voltooid
6.
Witte bonen-avocadospread (9 mnd)
1 blik witte bonen
1 avocado (of een half pak avocadostukjes uit de vriezer)
Sap van ½ citroen
Kleine snuf paprikapoeder
Spoel de bonen goed af
Blend met de avocado en het limoensap in de foodprocessor
Roer het paprikapoeder door de spread
Markeren als voltooid
Geef een reactie
You must be logged in to post a comment.