Venkelpasta met kip

10 minuten

medium

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1/2 venkelknol (restjes snijden, even in kokend water dompelen en dan invriezen)
+/- 100 gram kipfilet
1 tomaat
100 gram volkoren pasta
Benodigdheden
Foodprocessor
Vrolijke slab
Kinderbordje (Skip Hop Zoo helpt tegen knoeien)

Bereidingswijze

1.

Kook de pasta met wat olijfolie in 10 minuten gaar

Markeren als voltooid
2.

Snijd intussen de boven- en onderkant van de venkel en snijd doormidden

Markeren als voltooid
3.

Haal de kern eruit en gooi weg

Markeren als voltooid
4.

Snijd daarna in grove stukken, evenals de tomaten en de kipfilet

Markeren als voltooid
5.

Doe alles in de foodprocessor en stoom 20 minuten

Markeren als voltooid
6.

Ga lekker iets anders doen!

Markeren als voltooid
7.

Na stoomtijd, giet het vocht af

Markeren als voltooid
8.

Voeg de pasta toe

Markeren als voltooid
9.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes

Markeren als voltooid
10.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
11.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie