Rijst Ratjetoe

5 minuten voorbereiden / 20 minuten stoomtijd

easy

2

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1 grote tomaat
1/3 aubergine Restjes invriezen? Kan! Snijd in grove plakken, kook 2 minuten en spoel af onder de koude kraan. Vries dan in.
1/3 courgette Restjes invriezen? Kan! Snijd in grove plakken, kook 2 minuten en spoel af onder de koude kraan. Vries dan in.
+/- 100 gram kipfilet Vries restjes in.
Handje zilvervlies rijst
Benodigdheden
Foodprocessor
Siliconenbord met zuignap (meerdere vakjes helpen je kleine met experimenteren!)

Bereidingswijze

1.

Kook de rijst volgens bereidingswijze (+/- 10 min.).

Markeren als voltooid
2.

Snijd intussen de aubergine in ringen en de courgette, tomaat en kipfilet in grove stukken.

Markeren als voltooid
3.

Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en stoom 20 minuten.

Ga lekker iets anders doen!
Markeren als voltooid
4.

Na stoomtijd, giet het vocht af en haal de tomaat uit de kom.

Markeren als voltooid
5.

Maal de kipfilet, aubergine en de courgette fijn in de foodprocessor en roer door de rijst.

Markeren als voltooid
6.

Snijd of prak de tomaat grof en voeg toe.

Markeren als voltooid
7.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen.

Markeren als voltooid
8.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie