Quinoa met rode groenten en peterselie

5 minuten voorbereiden / 10 minuten kooktijd

easy

2

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
150 gram quinoa
1/2 rode paprika
1/2 oranje / gele paprika
1 trostomaat
Klein handje krulpeterselie (restjes kunnen goed in de diepvries)
Scheutje olijfolie
Benodigdheden
Foodprocessor
Kinderservies
Hydrofiele spuugdoekjes (veel beter dan snoetenpoetsers!)

Bereidingswijze

1.

Kook de quinoa volgens bereidingswijze (+/- 10 min.) in een klein pannetje.

Markeren als voltooid
2.

Snijd de paprika en tomaat in grove stukken en stoom 10 minuten in de foodprocessor.

Markeren als voltooid
3.

Giet de quinoa en het vocht in de foodprocessor af.

Markeren als voltooid
4.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal de groenten fijn met de foodprocessor, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes.

Markeren als voltooid
5.

Giet de quinoa af en roer door het groentemengsel met een paar druppels olijfolie.

Markeren als voltooid
6.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen.

Markeren als voltooid
7.

Scheur wat peterselie over het gerecht.

Goed om je baby aan de verschillende smaken van verse kruiden te laten wennen. Basilicum is ook een goede optie hier!
Markeren als voltooid
8.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie