Bevroren producten om babyvoeding mee te maken
Eerder al gaf ik aan dat ik in de beginfase van het eten met mijn eerste kind, behoorlijk op zoek was naar een simpele, efficiënte werkwijze. Het duurde even voor ik die had gevonden. Onze vriezer werd pas mijn vriend na een paar weken zwoegen met verse producten en veel weggooien. Achteraf besefte ik me te laat hoe makkelijk bijna alle producten in te vriezen zijn en wat het met de snelheid van een maaltje maken doet, als je ook nog geportioneerd invriest. Bevroren producten zijn perfect voor het maken van babyvoeding. Mijn lessons learned op een rijtje!
Tijdens de fase van oefenhapjes is het aan te raden verse producten te kopen: die bereid en pureer je, om het vervolgens in kleine blokjes in te vriezen (zie Oefenhapjes voor mijn baby maken). Ingevroren producten kan je na ontdooien / bereiding beter niet nogmaals invriezen. Een slimme tip: schaf een ijsblokjesbakje (met deksel) aan om de oefenhapjes in te bewaren.
Wanneer je baby iets ouder is en oefenhapjes langzaam overgaan in echte maaltjes, beland je als ouder in een andere fase. Daarin gaat de aanschaf van bevroren producten enorm helpen:
- Veel van de groenten & fruit die op het Introductieschema staan voor de eerste maanden experimenteren met eten, zijn voorgesneden, soms voorgegaard, ingevroren verkrijgbaar bij alle supermarkten. Van bijv. broccoli, bloemkool, doperwten en boontjes kan je bij elk maaltje een handje vol uit de vriezer halen. Variatie altijd aanwezig en perfect voor in de foodprocessor.
- Onderzoek heeft uitgewezen dat het verschil in voedingswaarde tussen verse supermarktgroenten of diepvriesgroenten zeer klein is. Er zijn zelfs partijen die beweren dat voedingsstoffen of vitaminen béter bewaard blijven in diepvriesproducten dan verse producten, die voor de supermarkt vaak een lange weg afleggen en in dat proces voedingsstoffen verliezen.
- Bijna alle restanten van eigen maaltijden zijn geschikt om in de vriezer te doen, als je ze vers gekocht hebt. Verse kruiden, aardappelen, restjes pasta; heb je teveel van iets en eten jullie het zelf niet op? Portioneer dan (bijv. in bewaarbekers voor baby’s) en vries in. Jouw restje komt dan later weer terug in het prakje voor je kleine!
Geef een reactie Reactie annuleren
You must be logged in to post a comment.