Quinoa met rode groenten en peterselie
Geef als eerste een beoordeling!
Ingrediënten
Adjust Servings
150 gram quinoa | |
1/2 rode paprika | |
1/2 oranje / gele paprika | |
1 trostomaat | |
Klein handje krulpeterselie (restjes kunnen goed in de diepvries) | |
Scheutje olijfolie |
Benodigdheden
Foodprocessor | |
Kinderservies | |
Hydrofiele spuugdoekjes (veel beter dan snoetenpoetsers!) |
Bereidingswijze
1.
Kook de quinoa volgens bereidingswijze (+/- 10 min.) in een klein pannetje.
Markeren als voltooid
2.
Snijd de paprika en tomaat in grove stukken en stoom 10 minuten in de foodprocessor.
Markeren als voltooid
3.
Giet de quinoa en het vocht in de foodprocessor af.
Markeren als voltooid
4.
Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal de groenten fijn met de foodprocessor, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes.
Markeren als voltooid
5.
Giet de quinoa af en roer door het groentemengsel met een paar druppels olijfolie.
Markeren als voltooid
6.
Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen.
Markeren als voltooid
7.
Scheur wat peterselie over het gerecht.
Goed om je baby aan de verschillende smaken van verse kruiden te laten wennen. Basilicum is ook een goede optie hier!
Markeren als voltooid
8.
Hap & Smak!
Markeren als voltooid
Geef een reactie
You must be logged in to post a comment.