Hartige kinderpannenkoeken (met verschillende soorten vulling)

15 minuten

easy

Tijd die jij eraan kwijt bent: 15 minuten

Tijd tot eten: 15 minuten

Ingrediënten (voor +/- 6 pannenkoeken)

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
300 gram tarwebloem
2 eieren
300 ml halfvolle melk (mag ook Opvolgmelk zijn als je kindje nog geen gewone melk drinkt. Wij gebruiken Pepti voor dit recept i.v.m. koemelkallergie: dat gaat goed!)
200 ml kokosmelk
1 banaan
Olijfolie
Benodigdheden
Koekenpan (PFAS-vrij)
Foodprocessor
Plastic slab (met opstaande rand voor nóg minder knoeien)

Bereidingswijze

1.

Kies voor het bakken van de pannenkoeken je vulling. Die kan je ervoor of tegelijkertijd bereiden!

Markeren als voltooid
2.

Klop met een garde de melk, kokosmelk, eieren en de bloem door elkaar tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Prak de banaan met een vork en roer dit door het beslag. Laat 5 minuten staan.

Markeren als voltooid
3.

Verhit een scheut olijfolie in een pan op gemiddelde warmtebron. Als de pan goed op temperatuur is, schep 1 soeplepel beslag in de pan en beweeg de pan in rondjes zodat het beslag goed verspreid. Keer na 2-3 minuten en bak de andere kant 2-3 minuten.

Markeren als voltooid
4.

Beleg de pannenkoeken met:

Spinazie en kipgehakt (voor 6 pannenkoeken) - 250 gram diepvriesspinazie - 300 gram kipgehakt - Bak in een pannetje het kipgehakt aan en roer de spinazie er doorheen tot alles volledig is verwarmd. Besmeer de pannenkoek met een laagje van het mengsel, rol op en snijd in stukjes.
Cottage cheese en pompoen - 250 gram pompoenstukjes - 3 eetlepels cottage cheese - Stoom de pompoen in de foodprocessor 15 minuten. Prak fijn en meng met de cottage cheese. Besmeer de pannenkoek met een laagje van het mengsel, rol op en snijd in stukjes. Mango, appel en pannenkoekenstroop (voor 6 stuks) - 250 gram mangostukjes (bevroren) - 2 eetlepels stroop - 1 appel, geraspt - Spoel de mango onder de koude kraan en laat kort ontdooien. Rasp de appel. Meng door elkaar met de pannenkoekenstroop. Besmeer de pannenkoek met een laagje van het mengsel, rol op en snijd in stukjes.
Markeren als voltooid
5.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie