KinderMoussaka

10 minuten

medium

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1 uitje
1 teen knoflook
2 winterpeentjes
½ aubergine
150 gram gehakt
1 el tomatenpuree
Snuf oregano en tijm
50 gram cottage cheese
Benodigdheden
Foodprocessor
Spuugdoekjes (in plaats van snoetenpoetsers!)
Kinderbordje (Skip Hop Zoo helpt tegen knoeien)

Bereidingswijze

1.

Snijd de aubergine in dunne ringen en stoom alvast 10 minuten in de foodprocessor

Markeren als voltooid
2.

Snijd de wortel, ui en knoflook klein

Markeren als voltooid
3.

Kneed de kruiden door het gehakt en trek het vlees wat uit elkaar

Markeren als voltooid
4.

Giet na stoomtijd het stoomvocht van de aubergine af en voeg alle ingrediënten (behalve de cottage cheese) toe in de foodprocessor

Markeren als voltooid
5.

Stoom nog eens 15 minuten

Markeren als voltooid
6.

Na stoomtijd, giet het vocht af

Markeren als voltooid
7.

Roer de tomatenpuree door het mengsel

Markeren als voltooid
8.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes

Markeren als voltooid
9.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
10.

Brokkel de helft van de cottage cheese over het gerecht

Markeren als voltooid
11.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Tips

Wil je het gerecht iets zwaarder maken? Voeg dan een paar aardappelschijfjes toe en bereidt hetzelfde als de aubergine.

Geef een reactie