KinderRoti (met kip)

10 minuten

medium

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
100 gram kip(dij)filet
Hand zoete aardappelblokjes (gesneden verkrijgbaar)
Hand pompoenstukjes (gesneden verkrijgbaar)
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Massala (kerrie is ook prima!)
1 klein uitje (weglaten bij kindjes onder de 1 jaar)
1 klein teentje knoflook
Evt. 1 rotipannenkoek (bevroren) (weglaten bij kindjes onder de 1 jaar)
Benodigdheden
Koekenpan (PFAS-vrij)
Foodprocessor
Slab (mét opstaande rand voor nóg minder knoeien))

Bereidingswijze

1.

Snijd de ui in grove stukken en stoom met de pompoen en zoete aardappel 20 minuten in de foodprocessor.

Markeren als voltooid
2.

Snijd de kip(dij)filet en knoflook in stukjes

Markeren als voltooid
3.

Ga lekker iets anders doen!

Markeren als voltooid
4.

Na stoomtijd, giet het vocht af

Markeren als voltooid
5.

Bak de kipfilet, tomatenpuree en de Massala 5 minuten in een koekenpan

Markeren als voltooid
6.

Voeg een scheut water toe, roer door en voeg de inhoud van de foodprocessor toe

Markeren als voltooid
7.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of schep lekker zo op

Markeren als voltooid
8.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
9.

Kan je kindje al goed kauwen? Verdeel de pannenkoek in twee en geef stukjes gescheurde rotipannenkoek bij het mengsel.

Markeren als voltooid
10.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie