Libanese platbroodpizza
10 minuten
medium
Geef als eerste een beoordeling!
Ingrediënten
Adjust Servings
2 Libanese platbroden (volkoren) | |
2 trostomaten | |
1/2 aubergine | |
4 champignons | |
100 gram hamblokjes | |
Cottage cheese Waarom geen kaas onder de 4 jaar? |
Benodigdheden
Foodprocessor Waarom een foodprocessor gebruiken? |
Bereidingswijze
1.
Snijd de aubergine in dunne reepjes
Markeren als voltooid
2.
Doe samen met de tomaten en oregano in de foodprocessor en stoom 20 minuten
Markeren als voltooid
3.
Snijd de champignons in dunne reepjes
Markeren als voltooid
4.
Verwarm de oven op 180*
Markeren als voltooid
5.
Ga lekker iets anders doen!
Markeren als voltooid
6.
Na stoomtijd, giet het kookvocht af en pureer de tomaat-aubergine in de blender
Markeren als voltooid
7.
Smeer het mengsel dik op een Libanees platbrood, laat de randen breed onbedekt
Markeren als voltooid
8.
Verdeel de reepjes champignon en hamblokjes over de pizza
Markeren als voltooid
9.
Bak 8-10 minuten af tot de bodem licht krokant is
Markeren als voltooid
10.
Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen
Markeren als voltooid
11.
Strooi kaas over de pizza
Markeren als voltooid
12.
Snijd de randen eraf, de rest in stukjes en laat je kleintje lekker met de handjes eten!
Markeren als voltooid
13.
Hap & Smak!
Markeren als voltooid
Tips
Next day makkelijk op te warmen met een bakpapiertje aan twee kanten tussen de grill / toaster. In de oven kan natuurlijk ook, maar gebruik wel een bakpapier. De onderkant is wat zachter geworden.
Geef een reactie
You must be logged in to post a comment.