Oranje couscous met geitenkaas

5 minuten

easy

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Let op: bevat koemelk (of andere dierlijke zuivel)

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1 hand pompoenstukjes
½ winterpeen
1 hand mangostukjes (bevroren) Waarom de keuze voor bevroren producten?
1 klein uitje
150 gram volkorencouscous
75 gram zachte geitenkaas Waarom geen kaas onder de 4 jaar?
Benodigdheden
Foodprocessor Waarom een foodprocessor gebruiken?

Bereidingswijze

1.

Spoel de mango onder de koude kraan en leg te ontdooien

Markeren als voltooid
2.

Leg de couscous in 200ml kokend water met een paar druppels olijfolie

Markeren als voltooid
3.

Was de winterpeen grondig (niet schillen, de belangrijkste vitaminen schil je er dan af) en snijd grof

Markeren als voltooid
4.

Doe de winterpeen en pompoen in de foodprocessor en stoom 20 minuten

Markeren als voltooid
5.

Ga lekker iets anders doen!

Markeren als voltooid
6.

Na stoomtijd, giet het vocht af

Markeren als voltooid
7.

Voeg de mango toe

Markeren als voltooid
8.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes

Markeren als voltooid
9.

Haal de couscous los met twee vorken en meng met de rest

Markeren als voltooid
10.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
11.

Roer de helft van de geitenkaas in stukjes door het warme gerecht

Markeren als voltooid
12.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie