Kikkererwtencurry met bloemkool
Geef als eerste een beoordeling!
Ingrediënten
Adjust Servings
2 tomaten | |
1 hand bloemkoolroosjes (bevroren) | |
½ blik kikkererwten (maak van de restjes lekker hummus !) | |
Partje limoen | |
Grote scheut kokosmelk (restjes kan je goed invriezen in bewaarbekers ) | |
Klein handje verse koriander (restjes kan je goed invriezen) | |
(niet nodig, maar evt. lekker met een beetje pandanrijst) |
Benodigdheden
Foodprocessor | |
Kinderservies (siliconen) |
Bereidingswijze
1.
Doe de tomaat, bloemkool en kikkererwten in de foodprocessor en stoom 15 minuten.
Ga lekker iets anders doen! Na stoomtijd, giet het vocht af.
Markeren als voltooid
2.
Voeg een grote scheut kokosmelk toe aan het groentenmengsel.
Verwarm de kokosmelk kort als je hierna niet meer gaat blenden (bijv. in de magnetron of in een bewaarbeker in warm water)
Markeren als voltooid
3.
Knijp het limoentje over het mengsel uit.
Markeren als voltooid
4.
Prak het groentenmengsel grof of maal fijn in de blender.
Let goed op als je de kikkererwten heel laat; blijf alert op of je baby de erwten goed doorslikt.
Markeren als voltooid
5.
Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen.
Markeren als voltooid
6.
Voeg wat verse koriander toe.
Markeren als voltooid
7.
Hap & Smak!
Markeren als voltooid
Geef een reactie
You must be logged in to post a comment.