Linzen met sperziebonen en gehakt

5 minuten voorbereiden / 20 minuten kooktijd

super easy

2

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (lees meer over de werkwijze van HapSmak). Voor veel ingrediënten kiezen we voor de bevroren variant (en met goede reden). Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1/4 blik linzen (restjes kan je invriezen)
2 stukken voorgegaarde en geschilde aardappelen (restjes kan je invriezen)
100 gram (mager) rundergehakt (bewaar restjes in de vriezer)
1 hand sperziebonen (bevroren)
Benodigdheden
Foodprocessor
Kinderservies
Spuugdoekjes (in plaats van snoetenpoetsers!)

Bereidingswijze

1.

Spoel de linzen af in een vergiet & en maak enkele grove klompjes van het gehakt.

Markeren als voltooid
2.

Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en stoom 20 minuten.

Ga lekker iets anders doen!
Markeren als voltooid
3.

Na stoomtijd, giet het vocht af.

Laat eventueel nog wat kookvocht in de kom zitten als je baby nog heel fijngemalen prakjes eet.
Markeren als voltooid
4.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de foodprocessor, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes.

Markeren als voltooid
5.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen.

Markeren als voltooid
6.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie