Zoete aardappel met kipgehakt en groenten

5 minuten

easy

We maken telkens voor 2 dagen een verse maaltijd (zie werkwijze van HapSmak). Bij sommige ingrediënten kiezen we (opzettelijk) voor de bevroren variant. Lees hier waarom. 

Geef als eerste een beoordeling!

Ingrediënten

Adjust Servings
1 hand gesneden zoete aardappel (bewaar evt. overgebleven aardappelen in de vriezer – dat gaat prima!)
½ courgette Restjes invriezen? Kan! Snijd in grove plakken, kook 2 minuten en spoel af onder de koude kraan. Vries dan in.
1 hand cherrytomaatjes
100 gram kipgehakt
Benodigdheden
Foodprocessor Waarom een foodprocessor gebruiken?
Vrolijke slab
Spuugdoekjes (in plaats van snoetenpoetsers!)

Bereidingswijze

1.

Snijd de courgette in grove stukken

Markeren als voltooid
2.

Trek het gehakt wat uit elkaar

Markeren als voltooid
3.

Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en stoom 20 minuten

Markeren als voltooid
4.

Ga lekker iets anders doen!

Markeren als voltooid
5.

Na stoomtijd, giet het vocht af

Markeren als voltooid
6.

Afhankelijk van de leeftijd of voorkeur van je kindje: maal fijn met de blender, stamp grof met een pureestamper of snijd in stukjes

Markeren als voltooid
7.

Verdeel over 2 porties en zet 1 portie in de koelkast voor morgen

Markeren als voltooid
8.

Hap & Smak!

Markeren als voltooid

Geef een reactie